кадър bTV Редактор: Черната кутия на падналия в морето край Шабла изтребител,

...
кадър bTV Редактор: Черната кутия на падналия в морето край Шабла изтребител,
Коментари Харесай

ВМС: Без частния подводен апарат нямаше да извадим черната кутия на изтребителя на майор Терзиев

кадър bTV 

Редактор: 

Черната кутия на падналия в морето край Шабла изтребител, пилотиран от починалия майор Терзиев е открита в 10:20 и след 20-минутна интервенция с подводен телеуправляем уред, възложен от частната компания „ Хидроремонт ”, е извадена на борда на минния чистач „ Цибър ”. Това оповестиха пред публицисти представители на Военноморските сили. Командващият бойния ни флот контраадмирал Кирил Михайлов благодари на частната компания за предоставената техника. От думите му стана ясно, че Военноморски сили не разполага с уред за осъществяване на сходна интервенция.

Черната кутия е била открита сред други остатъци от разрушения МиГ 29. Тя е била локализирана със сонара на военния транспортен съд „ Цибър ”. При изваждането си е била цяла. Специалистите могат да кажат дали тя се е запазила и ще даде ли финален отговор на въпросите към трагичния случай.

Устройството не е открито по-рано, тъй като регионът на претършуване на морското дъно е бил доста огромен, а неприятното време е попречило той да бъде претърсен по-обстойно. Черната кутия на изтребителя е извадена от 70 метра дълбочина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР